huisstijlkleuren in je Worddocument

Je huisstijlkleuren vastleggen in Word gaat het gemakkelijkst met de functie Thema’s. Hiervoor klik je op het lint Ontwerpen, en daarna op de knop Kleuren. Kies vervolgens in het menu voor Kleuren aanpassen. In het dialoogvenster dat verschijnt selecteer je bij elke optie de gewenste kleur. Hierna typ je in het tekstvak Naam de gewenste naam en klikt op de knop Opslaan. Je huisstijlkleuren zijn nu in je document geladen. Dat merk je bijvoorbeeld wanneer je tekst een kleur wilt geven, een vorm invoegt of arcering wilt toepassen in een tabel.

Wil je deze kleuren ook gebruiken in andere documenten, dan kun je de kleuren opslaan als thema. Dat doe je door op de knop Thema’s te klikken en vervolgens in het menu te kiezen voor Huidig thema opslaan. Vanaf nu kun je jouw gewenste kleuren eenvoudig in je nieuwe Worddocument laden door op de knop Thema’s te klikken en het gewenste thema te selecteren.

Hulp nodig bij MS Office? Zoek je iemand die jouw persoonlijke MS Office vragen kan beantwoorden? Neem dan contact met me op.

Delen