audiotour

Museum Romeins Halder

Museum Romeins Halder (voorheen Oudheidkundig museum st.-Michielsgestel) is gevestigd op landgoed Haanwijk bij Halder tegenover het theehuis.

Nadat ik een audiotour / speurtocht had ontwikkeld voor kinderen vroeg het museum mij dezelfde techniek in te zetten voor een audiotour voor volwassenen. Samen met de medewerkers van het museum schreef ik het verhaal. Daarna sprak ik het in. Vervolgens publiceerde ik de audiotour via het programma Reveal (van HP – Hewlett Packard) zodat bezoekers de tour met hun eigen smartphone konden volgen.

U kunt een voorbeeld beluisteren door op uw telefoon de app HP Reveal te installeren. U logt in met gebruikersnaam smrh en wachtwoord smrh123. Nu richt u met uw telefoon op bovenstaande afbeelding. Meteen hoort u mij praten. Tip: probeer de knopjes op het scherm maar eens uit.

Museum Romeins Halder is gevestigd op Haanwijk 5B te Sint-Michielsgestel. Openingstijden: Dinsdag: 11.00 – 16.00 uur; Zondag: 12.00 – 16.00 uur. T/m 12 jaar is de toegang gratis. 13 jaar en ouder: € 3.-  Wilt u het museum met een groep bezoeken? Eventueel op een afwijkende tijd? Neem daarvoor contact op met: reservering@romeinshalder.nl

Het museum heeft telefoons zodat ook bezoekers zonder smartphone de tour kunnen volgen.

Geïnteresseerd in een audiotour? Of wilt u uw medewerkers liever opleiden in het programma HP Reveal zodat zij zelf een audiotour kunnen maken? Mail dan met info@trudyvanrooij.nl.

speurtocht als audiotour

Voor Museum Romeins Halder ontwikkelde ik een hoorspel als speurtocht. Hij geeft informatie over voorwerpen die de jonge speurders moeten vinden en scannen. Rondom door het museum bedachte vragen schreef ik het verhaal, sprak het in, en zorgde ervoor dat het met een app via de telefoon van de bezoekers te gebruiken is.

Doordat ik gebruik maak van gratis apps is de speurtocht ook betaalbaar voor kleine en particuliere musea en cultureel erfgoed.

in de pers

Brabants Dagblad  |  Brabants Dagblad  |  Mooi Gestel  |  De Brug  |  Het Klaverblad

inspiratie

Al voordat ik voor Museum Romeins Halder de audiotours ontwikkelde had ik me al flink ingelezen. Op hun website delen ze erg veel kennis over de vondsten in de omgeving. Hun database was mede de bron van mijn roman ‘Zo heb je mij genoemd‘.

 

Delen