audiotour

Museum Romeins Halder

Museum Romeins Halder (voorheen Oudheidkundig museum st.-Michielsgestel) is gevestigd op landgoed Haanwijk bij Halder tegenover het theehuis.

Voor dit museum ontwikkelde ik een audiotour. De achtergrond informatie bij de verschillende voorwerpen ving ik in een verhaal langs hun vitrines en objecten. Dit deelde ik vervolgens op in kleine stukken zodat bezoekers zelf kunnen kiezen wat ze willen horen. Daarna sprak ik het in, bewerkte het geluid en zette het op internet. Het is zo gemaakt dat je de audiotour via je eigen telefoon kunt beluisteren.

Museum Romeins Halder is gevestigd op Haanwijk 5B te Sint-Michielsgestel. Openingstijden: Dinsdag: 11.00 – 16.00 uur; Zondag: 12.00 – 16.00 uur. T/m 12 jaar is de toegang gratis. 13 jaar en ouder: € 3.-  Wilt u het museum met een groep bezoeken? Eventueel op een afwijkende tijd? Neem daarvoor contact op met: reservering@romeinshalder.nl

Het museum heeft telefoons zodat ook bezoekers zonder smartphone de tour kunnen volgen.

inspiratie

Al voordat ik voor Museum Romeins Halder de audiotour ontwikkelde had ik me al flink ingelezen. Op hun website delen ze erg veel kennis over de vondsten in de omgeving. Hun database was mede de bron van mijn roman ‘Zo heb je mij genoemd‘.

Delen