Trudy van Rooij-van Mil

Hoi, leuk dat je op mijn website rondkijkt. Ik ben Trudy van Rooij-van Mil, 47 jaar en ik heb twee schoolgaande kinderen. Ik speel piano, gitaar, ik dans, zing en wandel graag.

Docent Engels en Software trainer

Opgeleid als lerares Engels gaf ik vanaf 1995 les aan volwassenen en middelbare scholieren. Daarna ging ik software trainingen geven. In een fris gekleurd lease-autootje en met een buzzer in mijn tas croste ik door Nederland, de wereld. Op de gekste plekken gaf ik les. De kluis in een casino, een sluiswachtershuisje, Rockefellercenter in New York, de Nationale Office Dag, enorme collegezalen, minuscule koude kamertjes zonder ramen…

lesmateriaal – CMS – LMS

Daarnaast schreef ik mee aan het lesmateriaal dat zelfs gebruikt werd door onze ‘concullega’s’. Ik mocht met de eerste content / learning management systemen werken: Content-e van SPC Group en de LearningGuide Manager. Samen verbeterden we dit fantastisch Electronisch Performance Support System en dachten we goed na over het zo goed mogelijk ondersteunen van medewerkers op de werkplek. Leuk werk.

boeken

Maar toen, na veertien jaar, gebeurde er iets. Daarover schreef ik het boek Vuistslag. Na dit boek schreef ik een roman: Zo heb je mij genoemd, en hielp ik Boukje Canaan met het schrijven van haar cursusboek voor afscheidsfotografen. Ook maakte ik, geholpen door enkele freelancers, samen met de bewoners van de Sint-Willibrordstraat in Boxtel het boek Verhalen uit de Sint-Willibrordstraat. Ondertussen maakte ik een audiotour voor Museum Romeins Halder en werd ik samen met Mariëlle Wijffelaars en Joleen van Rooij een van de drie columnisten van Brabants Centrum. We hebben deze columns gebundeld en ze komen uit in een boek: Huisraad.

TrudyTekst

Educatieve teksten, krachtige mooie en spannende verhalen die iets teweegbrengen. Daar houd ik van! 

Delen