voorverkoop gestart

Zo heb je mij genoemd

Mijn nieuwe roman ‘Zo heb je mij genoemd’ komt uit bij uitgeverij Pictures PublishersDe voorverkoop is gestart. Bestel een exemplaar à € 22,50 inclusief verzendkosten via info@trudyvanrooij.nl of druk op

Bestel Boek

 


inhoud

De 94-jarige kruidenvrouw en boerin Helena stopt met haar werk. Maar ze kan niet genieten van de stilte. Terwijl ze over haar lege akker kijkt vraagt ze zich af waar haar kleindochter Madeleine blijft. Vanwege een familieruzie heeft ze die al dertig jaar niet gezien. Maar Madeleine is inmiddels oud genoeg om haar eigen keuzes te maken. Dan ontvangt Helena een ansichtkaart van haar gehandicapte kleinzoon. Hij spoort haar aan om de eerste stap te zetten. Helena kan het niet meer voor zich uitschuiven. Ze moet iets doen om Madeleine terug te laten komen zodat ze haar de lessen kan leren. Anders zullen eeuwenoude geheimen uitsterven.

Een verhaal over hoe een familie uit elkaar viel door stereotyperingen, verwachtingen en ongeschreven regels.

‘Wat zou vrouw Heesakkers staan te kijken als ik in mijn lange zwarte jurk achter die bal aan zou rennen. Ze zou jammeren: ‘Helena, doe toch rustig aan! Op jouw leeftijd! Straks blijf je erin. Je hebt al zo’n rooie kop. Ga toch zitten.’ Ze zou een stoel voor me neerzetten en me erop duwen. Ze zou mijn losse haren weer op orde brengen en daarna over haar schoondochters gaan klagen. In mijn eentje stond ik te lachen op mijn erf.’

Reserveer een exemplaar en mail uw naam, adres en e-mailadres naar info@trudyvanrooij.nl of klik op

Bestel Boek
Delen